Știri - Anunțuri de interes public

Pagina 2 din 24« Știri mai noi1234 ... 24Știri mai vechi »
30ian.2019

Al treilea lot de autobuze Isuzu

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, introduce în circulație cel de al treilea lot de autobuze Isuzu.
Astfel, până la sfârșitul săptămânii, numărul autobuzelor noi, introduse în trafic, se va ridica la 60.

Conform graficului de livrări, pe măsură ce noile autobuze vor fi recepţionate, vor fi introduse în circulaţie, până la jumătatea acestui an.

Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii.

Autobuzele beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație:
• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;
• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;
• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;
• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;
• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;
• Capabilitate Fleet Management.


Isuzu - RATC

miercuri, 30 ianuarie 2019


29ian.2019

Anunț de interes public

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, în urma numeroaselor cereri și pentru îmbunătățirea programului de transport, începând de vineri, 01 februarie 2019, suplimentează numărul autobuzelor care circulă pe linia 3 (Tomis Nord - Palazu Mare – Tomis Plus și retur).
Astfel, intervalul de succesiune al autobuzelor care circulă pe respectiva linie, s-a redus de la 20 de minute la 15 minute.

marți, 29 ianuarie 2019


22ian.2019

Anunț de interes public

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, joi, 24 ianuarie 2019, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare națională, transportul public în municipiul Constanța se va desfăşura în intervalul orar 05:45 – 23:00, potrivit graficului uzual din week-end.
Chioșcurile R.A.T.C. funcționează conform programului normal.

marți, 22 ianuarie 2019


16ian.2019

Anunț de interes public

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reamintește publicului călător, tarifele tichetelor și abonamentelor de călătorie, categoriile de beneficiari ai abonamentelor cu reducere sau gratuități:

Tarife bilet:
 •  Bilet 1 călătorie = 1,50 lei
 •  Bilet 2 călătorii = 3,00 lei
 •  Bilet valabil 60 minute pe toate liniile = 2,00 lei
 •  Bilet valabil 7 zile pe toate liniile = 30,00 lei

Tarifele abonamentelor lunare:
 •  Abonament lunar 1 linie (nominalizat) = 55,00 lei
 •  Abonament lunar 2 linii (nominalizat) = 80,00 lei
 •  Abonament lunar toate liniile (nominalizat) = 125,00 lei
 •  Abonament lunar toate liniile la purtător (nenominalizat) = 140,00 lei

* Biletele și abonamentele se pot achiziționa de la toate punctele de lucru ale R.A.T.C. Constanța.
** Biletele se pot cumpăra și de la terți, conform Harta Puncte de Vănzare
harta puncte de vanzare
Plata biletelor prin SMS la 7475:
 •  cu textul – L – tarif 0,30 Euro + TVA – valabil 60 de minute / linia aleasă
 •  cu textul – O – tarif 0,42 Euro + TVA – valabil 60 de minute / toate liniile
 •  cu textul – Z – tarif 1,10 Euro + TVA – valabil 24 de ore / pe toate liniile
 •  cu textul – S – tarif 6 Euro + TVA – valabil 7 zile / pe toate liniile
Pentru regulamentul de utilizare complet se accesează pagina http://www.ratc.ro/plata-prin-sms/

plata prin SMS
Categoriile de beneficiari ai abonamentelor lunare cu 50% reducere:

 •  Elevi
- elevii care urmează cursurile la unitățile de învațământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;
- elevii cu domiciliul în Municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat, din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța.
 •  Personalul didactic și nedidactic
- personalul didactic și nedidactic încadrat în unitățile de învațământ preuniversitar și universitar din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;
- personalul didactic și nedidactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța.
 •  Studenți
- studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în institutii de învățământ superior acreditate (vârsta de până la 26 de ani), indiferent de domiciliu);
- studenții cu domiciliul în Municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara Municipiului Constanța, (vârsta de până la 26 de ani), numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța).
 •  Donatorii de sânge

Tarifele abonamentelor lunare 50% reducere sunt urmatoarele:
- 1 linie = 27,50 lei
- 2 linii = 40,00 lei
- toate liniile = 62,50 lei

*Elevii, personalul didactic și nedidactic, studenții, își pot procura abonamentele lunare cu 50% reducere de la toate punctele de lucru ale R.A.T.C. Constanța.
** Donatorii de sânge își pot procura abonament lunar cu 50% reducere (în baza adeverinței tip eliberată pe Str. Mălinului nr. 4), la punctul de lucru de la Spital – B-dul Tomis.Categoriile de beneficiari ai abonamentelor lunare GRATUITE, permise de călătorie trimestriale GRATUITE și legitimatii:

*Elevi
- orfanii proveniți din casele de copii, cu cerințe educaționale speciale, cu măsură de protecție specială sau tutelă;
- elevii care urmează cursurile la unitățile de învațământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;
- elevii cu domiciliul în Municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat, din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța)

*Studenți
- orfanii proveniți din casele de copii;
- studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate (vârsta de până la 26 de ani), indiferent de domiciliu;
- studenții cu domiciliul în Municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara Municipiului Constanța, (vârsta de până la 26 de ani), numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța.

*Persoanele cu handicap ușor și mediu
**Beneficiarii Legii 416/2001. în baza listelor transmise de la Direcția Generală de Asistență Socială Constanța
***Șomerii indemnizați și neindemnizați - persoanele cu domiciliul în Municipiul Constanța, înregistrate ca șomeri indemnizați și neindemnizați la A.J.O.F.M. Constanța
****Beneficiarii Legilor 118/1990 și 189/2000 - deportații, deținuții politici, strămutații și persecutații etnici
*****Persoanele cu dizabilități - persoanele cu handicap grav și accentuat, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii și însoțitorii acestora, conform legii 448/2006.

*Elevii orfani, studenții orfani și persoanele cu handicap ușor și mediu, își pot procura abonamentele GRATUITE de la toate punctele de lucru ale R.A.T.C. Constanța.
**Beneficiarii Legii 416/2001 își pot procura abonamentele lunare GRATUITE de la punctul de lucru R.A.T.C. Constanța din zona CITY Mall.
***Șomerii indemnizați și neindemnizați, își pot procura abonamentele lunare GRATUITE de la punctele de lucru R.A.T.C. Constanța de la CARREFOUR (Șos. Mangaliei) sau DELFINARIU.
****Beneficiarii Legilor 118/1990 și 189/2000
- pentru ELIBERARE permis de călătorie (beneficiari noi, permis pierdut, furat sau distrus) – la sediul R.A.T.C. din Str. Industrială nr. 8.
- pentru VIZA trimestrială a permisului de călătorie – la punctul de lucru GARĂ (în spatele Dispeceratului).
*****Persoanele cu dizabilități își pot procura legitimațiile de călătorie de la blocul turn GARĂ – D.G.A.S.P.C. - B-dul Ferdinand nr. 97.


miercuri, 16 ianuarie 2019


15ian.2019

Anunţ de interes public

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că joi, 17 ianuarie 2019, din cauza lucrărilor executate de S.C. RAJA S.A., pentru remedierea unei avarii pe str. Mircea cel Bătrân, va devia traseele liniilor 2-43, 43C și 43M, pe str. Mircea cel Bătrân – tronson: b-dul Mamaia - str. Ion Rațiu, după următorul itinerar:
str. Mircea cel Bătrân - b-dul Mamaia (până la Capitol) - b-dul Tomis pe sensul de mers spre Tomis Nord.

Autobuzele vor opri în stațiile: Capitol, Spital și Colegiul Tehnic Tomis, după care își vor continua traseul normal.

ocolire 243, 43M,43M

marți, 15 ianuarie 2019


14ian.2019

Anunţ de interes public

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, începând de astăzi, 14 ianuarie 2019, introduce în circulație autobuze din cel de al doilea lot. Până la sfârșitul săptămânii, numărul autobuzelor noi, introduse în trafic, se va ridica la 40.
Conform graficului de livrări, pe măsură ce noile autobuze vor fi recepţionate, vor fi introduse în circulaţie, până la jumătatea acestui an.
Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii.

Autobuzele beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație:
• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;
• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;
• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;
• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;
• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;
• Capabilitate Fleet Management.

luni, 14 ianuarie 2019


Pagina 2 din 24« Știri mai noi1234 ... 24Știri mai vechi »