• office@ratc.ro
  • 0241-618.581
  • 0241-694.863
  • Str. Industrială nr.8, Constanța

PLATA PRIN SMS A TITLURILOR DE CĂLĂTORIE RATC CONSTANȚA

Această opțiune este disponibilă tuturor clienților rețelelor Vodafone, Orange, Telekom, DigiMobil indiferent dacă dețin abonamente sau cartele preplătite.
Contravaloarea titlului de călătorie achiziționat va apărea în următoarea factură telefonică, în cazul în care plata a fost făcuta de pe un telefon cu abonament, sau va fi scăzuta din creditul inițial, dacă plata a fost efectuată de pe un telefon cu cartelă telefonică preplatită.

Prin SMS se pot plăti următoarele titluri de călătorie:

Titlu de călătorie Tarif utilizator
[euro]
Cuvânt cheie Valabilitate Linii (xyz)
1 călătorie 0.4 Lxyz 60 minute* 1, 3, 3B, 5R, 51, 5-40, 40C, 42, 2-43, 43M, 43C, 44, 48, 100 (100 și 100C), 101, 102
Abonament 1 zi 1.1 ZI 24 ore *

Notă: valabilitatea se calculează din momentul primirii confirmării de finalizare a plății prin SMS.

Mod de funcționare

Pentru a cumpăra titlurile de călătorie prin SMS urmeaza instrucțiunile de mai jos. Trebuie să faci acest lucru înainte de a te urca în mijlocul de transport RATC Constanța.

Titlu de călătorie Mesaj care trebuie trimis prin SMS la 7424 Linii pentru care se poate achiziționa 1 călătorie sau abonament de 1 zi
1 călătorie Lxyz 1, 3, 3B, 5R, 51, 5-40, 40C, 42, 2-43, 43M, 43C, 44, 48, 100 (100 și 100C), 101, 102
Abonament 1 zi ZI

Dupa câteva secunde (până la 30 secunde) vei primi pe telefonul mobil un SMS cu confirmarea plății, codul de control alocat titlului de călătorie achiziționat precum și data/ora până la care este valabil.

Acest SMS precum și codul (format din 6 caractere alfanumerice) trebuie prezentate controlorului, în cazul în care acesta va solicita dovada achitarii călătoriei.

Acest cod nu este transmisibil și este valabil doar pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata.

În cazul unui control, este răspunderea dumneavoastră ca telefonul de pe care s-a facut comanda să fie asupra dumneavoastră și în stare de funcționare.

Pentru a realiza verificări suplimentare ale telefonului de pe care s-a realizat plata, controlorul are posibilitatea să introducă în sistemul centralizat al RATC codul de verificare prezentat de dumneavoastră și să realizeze un apel către telefonul care a achiziționat titlul de călătorie. Sunteți obligati să arătați controlorului telefonul pentru a se putea verifica dacă ați primit sau nu apelul de control.

Există posibilitatea achitării călătoriilor pentru mai multe persoane de pe același telefon. Pentru aceasta va trebui să fie trimis câte un SMS de comandă pentru fiecare călător în parte și să se primeasca câte un SMS de răspuns cu câte un cod unic pentru fiecare. Dacă plata se va face utilizând același telefon mobil, atunci persoanele respective trebuie să stea împreună pe întreaga durată a călătoriei. Dacă una dintre persoane își întrerupe călătoria, atunci celelalte persoane trebuie să păstreze cu ei telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS (telefon care conține codurile alocate abonamentelor) pe întreaga durată a călătoriei.

Valabilitatea titlurilor de călătorie

Titlu de călătorie Tarif utilizator
[euro]
Valabilitate
1 călătorie 0.4 60 minute
Abonament 1 zi 1.1 24 ore

Notă: valabilitatea se calculează din momentul confirmării efectuarii plății prin SMS.

Important!

Singura dovadă a plății prin SMS a călătoriei este SMS-ul de răspuns cu codul unic de verificare.

Dacă din diverse motive nu primiți acest SMS atunci nu se consideră că aveți un titlu de călătorie valabil și nici nu veți fi taxați.

De asemenea, trimiterea unui SMS în timpul realizării controlului nu poate fi acceptată ca titlu de călătorie valabil.

Toate SMS-urile de comandă și apelurile de verificare sunt trimise din sistemul centralizat al RATC și memorate în arhiva acestuia.

Pentru orice informație sau pentru semnalarea unor disfuncționalitati apelați la 0316.903.903 (tarif normal) luni-vineri 9:00-18:00.

RATC mentionează că prețul unei călătorii râmane în continuare 1.5 lei, diferența de tarif constituind-o plata SMS-ului și contravaloarea serviciului furnizat.